Kategoriler: Gündem

Ankara’da 2012 ve 2013’te kaybolan iki kardeşin ölümü ile ilgili yeni gelişme

Ankara’da 2012 ve 2013’te kaybolan iki kardeşin cinayet sonucu öldürüldüğüne ilişkin delillere ulaşılması üzerine gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan şüpheliler Fahriye G., İbrahim T. ve Arman T. sağlık kontrolünün ardından Ankara Batı Adliyesine sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten savcı tarafından ifadesi alınan şüpheliler, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Şüpheliler 2’şer kez “tasarlayarak adam öldürme” suçundan tutuklandı.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

1 Ocak 2012’de kayıp başvurusu yapılan 1990 doğumlu Oğulcan Bertan Karaoğlu ile 2013’te kaybolduğu belirtilen 1995 doğumlu kardeşi Özgür Çağkan Barış Karaoğlu’nun öldürüldüğü yönünde yeni delillere ulaşılması üzerine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği bünyesinde faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için özel ekip oluşturulmuştu.

İki kardeşin kaybolması ile ilgili çocukların annesi Fahriye G., 2015’te evlendiği İbrahim T., üvey oğlu Arman T. 8 Ekim’de gözaltına alınmıştı.

Anne Fahriye G. emniyetteki ifadesinde, 2008’de boşandığı ilk eşinden olan iki oğlunun çalışmadıklarını, madde bağımlısı olduklarını, sürekli madde bulmak için kendisini tehdit ederek para istediklerini ve darbettiklerini öne sürmüştü.

CİNAYETİ PLANLAYARAK İŞLEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER

Boşandıktan sonra birlikte yaşamaya başladığı ve 2015’te evlendiği İbrahim T.’nin de önceki evliğinden bir oğlu olduğunu beyan eden kadın, 2019’da ölen babası İsmail G., üvey oğlu Arman T. ve ikinci eşi ile cinayetleri planlayarak işlediklerini itiraf etmişti.

Diğer şüphelilerin de iki kardeşi öldürerek Ankara’nın Ayaş ilçesine bağlı Orta Bereket Mahallesi’ndeki bir hobi bahçesine gömdüklerini itiraf etmeleri üzerine, Cumhuriyet Başsavcıvekili ve Cumhuriyet Savcısı refakatinde Cinayet Bürosu ve Olay Yeri İnceleme ekiplerince kazı başlatılmıştı.

Kazı sonucu Oğulcan Bertan ve Özgür Çağkan Barış Karaoğlu’nun cesedine ulaşılmıştı.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.