Kategoriler: Siyaset

Adıgüzel: Geri ödeme kapsamına alınan Zolgensma değil, umut tacirliği yapmayın

SMA Tip-1, Tip-2 ve Tip-3 hastalarının ilaç giderlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanması için aranan kriterlere ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de yayınlandı.

Kullanım onayı ilk 4 uygulama için tek seferde ve sonraki her bir uygulama için ise ayrı ayrı verilmesi halinde ilaç giderlerinin SGK tarafından karşılanacağı bildirildi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise konuyla ilgili kamuoyunda bir yanlış anlaşılma olduğuna dikkat çekerek iktidara “İnsanlara umut tacirliği yapmayın” diye tepki gösterdi.

Adıgüzel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün bir haber çıktı, SMA tedavisinde ilaçların devlet tarafından geri ödeme kapsamına alındığına dair. Bu haber yanlıştır. Zolgensma, yani gen tedavisi, ailelerin kampanyalar düzenleyip yardımlar topladığı değil, konu olan. Zaten ödeme kapsamında olan Sprinza isimli ilacın ödeme şartları değişti. Açıklanan bu. Yani kriterler vardı ilacı kullanmayla ilgili, onlarda bir miktar kolaylık sağlandı. Yoksa geri ödeme kapsamına alınan Zolgensma, gen tedavisi değil. İnsanlara umut tacirliği yapmayın.

Halbuki bu gen tedavisinin ödeme kapsamına da alınması son derece kolay. Çok yüksek meblağlar değil. Sadece yılda 100 çocuğumuzun faydalanacağı bir tedavi. Bir yılda 46 kere akaryakıta zam yapmışsınız. Bu zamların bir seferde 10 kuruşunu bu çocuklara ayırsaydınız bu çocuklarımız tedavilerden faydalanacak düzeydeydi, ama yapmadınız.

Zolgensma’nın tedavisi Türkiye’de mümkün ama Sağlık Bakanlığı buna da izin vermiyor. Burada açıklanan şey, zaten ödeme kapsamında olan Sprinza isimli ilacın ödeme koşullarındaki değişikliktir. Yoksa gen tedavisi geri ödeme kapsamına alınmış değildir.”

Paylaş

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

3 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

3 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

3 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

3 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

3 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

3 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.